Bandy?¿?

Ja, Bandy. Veel mensen zullen denken, wat is het. Nou bij deze, schakelen wij even over naar “wikipedia mode”. Na het lezen van al deze “onbelangrijke” info schakelen we over naar wat ekte ekte fakkelshow beelden. Niet gewoon rustig een fakkel aansteken, maar genieten en losgaan als je dat ding in je klauw hebt.

Bandy is een balsport die op het ijswordt gespeeld en is de voorloper van het ijshockey. Bandy wordt gespeeld op een grote ijsvloer, met 2 teams van 11 personen en een grote bandybal en sticks. Het veld is 90 tot 110 meter in de lengte, en 45 tot 65 meter breed. De sport is niet heel groot in de wereld en wordt vooral gespeeld in het noorden van Europa. Het is het meest populair in Zweden, Noorwegen, Finland en Rusland. De 27 bandylanden zijn verenigd in de Federation of International Bandy, waarin Nederland ook zit.

Bandy is in het midden van 19e eeuw uitgevonden in het noordoosten van Engeland en is zo over de hele wereld verspreid geraakt. De eerste internationale bandywedstrijd werd gespeeld tussen Haarlem en Bury Fen Bandy Club. Het bandy is de favoriete sport van het Zweedse Koningshuis. Het Nederlandse bandy-elftal is in 2007 als derde geëindigd op het B-WK met Mark van Dinter als aanvoerder.

Maarja, al met al: Who gives a fuck!?!?! We willen rook en fakkels!!!

De supporters van Hammarby interesseren zich in deze sport en dat laten ze zien ook! Wat zijn die gasten fanatiek in het steunen van hun team bij deze vrij onbekende sport. Fakkelshow als een malle! Met 2/3 beginnen en eindigen met tientallen, dat zijn de betere fakkelshow’s. Voor beeldmateriaal moet je even verder kijken: