11 manieren om hulp te roepen met fakkels

Fakkels.com is een serieuze webshop die hele serieuze producten verkoopt die bedoelt zijn voor situaties waarin letterlijk nood aan de man is. Veiligheid boven alles, maar soms is een glimlach ook belangrijk en daarom presenteren wij vandaag: 11 manieren om de aandacht te trekken met fakkels als het even tegen zit:

11. Je mobiele telefoon

Waarschijnlijk het meest logische middel om iemand om hulp te roepen: Je mobiele telefoon. Je hebt hem in je zak, altijd bij je. Maar wist je dat er in Nederland ook plekken zijn waar de mobiele dekking alleen op papier gegarandeerd is? Gratis tip van Fakkels.com: Stuur een SMS bericht, want voor een SMS bericht heeft een mobiele telefoon maar een fractie van een seconde verbinding met een paal nodig.

10. Een fluitje

Waargebeurd verhaal: Engelse voetbalsupporters namen in de jaren ’70 en ’80 fluitjes mee om ‘om hulp te roepen’ als ze belaagd werden door andere supportersgroepen. Het fluitje is namelijk een perfect middel om op korte afstand aandacht te trekken van andere mensen in je omgeving. Het is eenvoudig te gebruiken en daarom ook perfect voor kinderen om mee te geven als je de natuur in trekt.

9. Een spiegeltje

Vliegtuigen signaleren met een spiegeltje, een goed alternatief voor fakkels

Een signaal-spiegeltje is een van de verst-reikende signalering methodes op onze planeet. Als je hem goed richt kan hij meer dan 12 kilometer ver een straal licht weerkaatsen waardoor je de aandacht van een vliegtuig, boot, reddingsvlot of personen kan trekken. Het vergt wat oefening, maar het is een praktisch en bruikbaar tooltje! In de bijgevoegde afbeelding een uitleg met de beste methode om een spiegeltje te gebruiken. Het neemt geen ruimte in dus het is eigenlijk te simpel en te mooi om waar te zijn! Neem echter gerust van ons aan: Dit werkt!

8. Vlaggen

Vlaggen worden al sinds de oudheid gebruikt door mensen om te signaleren. Niet alleen zijn de stukken stof goed zichtbaar, ook kan je er boodschappen in mee geven. Wie kent niet de witte vlag? Of het andere uiterste; de zwarte vlag met de doodskop erop?

7. Wimpeltjes & Markeringsband

Lintjes uitzetten in het bos; het werkt echt als je de weg kwijt bent!

Wie kent niet het verhaal van Hans & Grietje en het spoor van kiezelsteentjes dat ze heeft gered? Kiezelsteentjes zijn in dit geval wellicht wat onhandig, maar wist je dat de Vikingen vroeger al hun ‘wandelpaden’ markeerden met stapels stenen. Een traditie die ze vandaag de dag nog altijd gebruiken in Scandinavië… in Nederland hebben we gewoon bewegwijzering natuurlijk, maar mocht je ooit verdwalen op een gure plek dan helpt markering van bomen om je pad te vinden én te voorkomen dat je in rondjes loopt. Een fijne bijkomstigheid; iemand anders kan eenvoudig op je spoor terecht komen! In het geval van Hans & Grietje was dat natuurlijk ook gelijk het nadeel, maar laten we nu niet een goede methode laten misbruiken door een oud vies vrouwtje

6. Versterkte geluidsignalen

Didgeridoo gebruikt door een Aboriginal om met geluid te waarschuwen

Vooral de Aboriginals in Australië waren zeer bedreven in het gebruiken van geluid om met anderen over kilometers afstand te communiceren. Een zogenaamde Bullroarer of natuurlijk de bekende Didgeridoo. Geluid blijft ook anno 2020 nog een perfect middel om iemand anders te waarschuwen. Versterkt geluid is één van de betere opties die er is om iemands aandacht te trekken. De gouden regel is; hoe zwaarder het geluid, des te verder de geluidsgolven kunnen reizen. Iets wat de Aboriginals al snel onder de knie kregen. Voor wie verdwaalt in de natuur en te dom was om noodsignalen mee te nemen; maak van je handen een kommetje als toeter, het helpt écht! Maar je had beter jezelf goed kunnen voorbereiden!

5. Stiften en spuitbussen

Het is eigenlijk net als de wimpeltjes en het markeringsband alleen dan wat beter. Want een markering op een ondergrond weghalen is net wat lastiger dan een wimpel eraf trekken. Maar wie neemt er spuitbussen mee als hij op wintersport gaat?

4. Vuurtje bouwen, visuele signalering

Enorm vuur trekt de aandacht, uit Pirates of the Caribbean

Die ene scéne uit Pirates of the Caribbean gaan we hier voor gebruiken; Wanneer Elizabeth tegen Jack zegt: “De volledige Koninklijke Marine is naar me op zoek, denkt je echt dat ze een rooksignaal van honderden meters hoog over het hoofd zouden zien?”. Fictie natuurlijk, maar ook de waarheid! Een vuurtje bouwen zorgt niet alleen voor een lichtsignaal maar óók voor een flinke rookpluim! Dat is een ideale en perfecte combinatie om de aandacht te trekken. Bij het gebrek aan fakkels en handstakelsignalen is het dus best een optie om een goede brandstapel te bouwen, maar kijk uit; het is niet de bedoeling dat je een bosbrand start natuurlijk!

3. Handstakelsignalen en Fakkels

Man gebruikt fakkels bovenop berg om gevonden te worden

De eerste van twee pyrotechnische middelen in deze top 11 lijst die natuurlijk hoog genoteerd staat. Een handstakelsignaal ook wel fakkel genoemd geeft een enorme hoeveelheid licht én rook en is daarmee een product dat elke zichzelf respecterend buitenmens ten alle tijden bij zich zou moeten dragen. Op vele kilometers afstand kan je iemand waarschuwen door ze te signaleren en de aandacht te trekken. Overdag. In het donker. Schemering. Zelfs met de zon in de rug. Rode fakkels vallen ALTIJD op! En ook nog eens vet handig: Fakkels.com is gespecialiseerd in de verkoop van dit product! Bezoek direct onze webshop om hem aan te schaffen!

2. GPS Personal Locator

Eerlijk is eerlijk: Een vet handig apparaatje dat eigenlijk iedereen bij zich moet hebben als je buiten de normale paden gaat in de natuur. Je weet het tenslotte nooit! Het grote voordeel van een personal locator is dat iedereen je kan vinden als ze naar je op zoek gaan… Dat is ook gelijk het grote nadeel: Mensen moeten wel daadwerkelijk naar je op zoek gaan om je te vinden. De meeste fabrikanten hebben daarom een ‘paniek knop’ ingebouwd waarmee je de hulpdiensten je locatie kan sturen… Handig! Duurdere modellen hebben een ingebouwde e-mail of SMS functie. Het werkt via de satelliet dus in principe zou je altijd verbinding moeten hebben… tenzij je het niet hebt natuurlijk.

1. Lichtkogels & Valschermsignalen

Beter dan wat dan ook als je het aan ons vraagt: Lichtkogels en Valschermsignalen. Hetzelfde effect als een handstakelsignaal maar dan met een raket-aangedreven om zo een paar honderd meter hoog de lucht in te gaan. Niets schreeuwt meer dan ‘calamiteit’ dan een rode lichtkogel die aan de horizon verschijnt. Daarom wat ons betreft op nummer één en in de toekomst weer verkrijgbaar bij Fakkels.com!

Fakkels vallen uit de lucht met parachutesignalen

Geef een reactie