Garantie & Voorwaarden

Bij Fakkels.com merken dat sinds medio 2013 steeds meer mensen in Nederland zich bewust worden van verhoogde zichtbaarheid in gevaarlijke situaties. Dat is precies waar we het voor doen en ook een hele goede zaak! Helaas moeten we ook constateren dat er veel onduidelijkheden bestaan over dit “nieuwe” product op de Nederlandse markt. Steeds vaker krijgen we vragen over producten, hoe het werkt, wat wel en niet mag en bijvoorbeeld welke voorwaarden en garanties er gegeven worden. Een noodsignaal is niet een standaardproduct en daar zijn dus ook niet de standaard regels op van toepassing. In onze algemene voorwaarden hebben we hier in samenwerking met de overheid al diverse stukken over opgenomen. Onder de navolgende kopjes geven wij nadrukkelijk aanvullende informatie over het soort garantie dat we verstrekken en wanneer je hier wel en geen aanspraak op kan maken:

Retourneren

Bij Fakkels.com hanteren we een zéér coulant retournatiebeleid. Indien uw bestelde producten ongebruikt en onbeschadigd zijn kunt u deze bij ons altijd ruilen en/of terugsturen. U kunt hiervoor contact opnemen via het onderstaande contactformulier. Geef hierbij aan dat het een retournatie betreft van ongebruikte producten. Vanzelfsprekend ontvangen wij graag een nadere omschrijving waarom u deze producten wilt retourneren. Als uw retournatie-claim ontvankelijk wordt verklaard nemen wij contact met u op voor de afhandeling.

Opmerking 1: Een retournatie is niet-ontvankelijk indien er sprake is van een grote hoeveelheid te retourneren producten. Door wettelijke bepalingen is het onmogelijk om een grote hoeveelheid noodsignalen op voorraad te hebben. Het terug in ontvangst nemen van een grote hoeveelheid is dan helaas ook niet mogelijk.

Opmerking 2: Een retournatie is eveneens (in principe) niet mogelijk als een gedeelte van de oorspronkelijke bestelling wél is gebruikt.

Opmerking 3: Per bestelling variëren onze verzendkosten. De effectieve verzendkosten bedragen echter voor ALLE bestellingen: € 10,- deze zal dan bij een retournatie ook in mindering worden gebracht op het totaalbedrag wanneer deze zal worden geaccepteerd.

Garantie

Fakkels.com levert hoge kwaliteit noodsignalen van erkende fabrikanten met de daarvoor bestemde keurmerken. Helaas zijn noodsignalen zoals eerder vermeld niet een standaardproduct, standaard garantie-verhalen zijn daarom ook niet van toepassing. Noodsignalen vallen in principe onder de Nederlandse vuurwerkwet en worden daarom gemaakt met hoge veiligheidsmarges. Deze veiligheidsmarges kunnen ervoor zorgen dat een product voor uw gevoel niet naar behoren werkt. Uit tests bij fabrikanten blijkt dat als de productbehandeling juist is geweest er slechts 1% foutmarge is. Lees hier meer over de productbehandeling. Hoewel een noodsignaal het gehele jaar door elke Nederlander aangeschaft mag worden en alle noodsignalen voorzien zijn van de verplichte handleiding, wil dat niet zeggen dat de productbehandeling daardoor automatisch eenvoudig is! Het op juiste wijze ontsteken van een noodsignaal is onderhevig aan een groot aantal factoren, o.a.

  Aanvraagformulier


  Hieronder vindt u het garantie,- en retournatie-formulier. Geef duidelijk aan of u een product wil retourneren of een garantie-claim wil indienen. Lees voor u dit doet alle informatie op deze pagina goed door!

  Naam (verplicht):

  Email (verplicht):

  Ordernummer:

  Betreft:

  Opmerkingen:

  Ik heb alle informatie op deze pagina tot mij genomen en wil toch graag een aanvraag indienen.

  [recaptcha]

  • De opslag van noodsignalen
  • Het volgen van de handleiding(en)
  • Ervaring met het gebruik van noodsignalen
  • Op welke wijze de wrijvings-primers geactiveerd worden

  Fakkels.com zal een garantieclaim altijd niet-ontvankelijk verklaren in de volgende situaties:

  • De noodsignalen niet op juiste wijze zijn opgeslagen (in een droge gecompartimenteerde ruimte)
  • De consument heeft de handleiding niet doorgelezen en toch getracht het product te ontsteken zonder zichzelf te verdiepen in de gebruiksaanwijzingen
  • De noodsignalen beschadigt zijn geraakt of incompleet zijn
  • De noodsignalen in kwestie oneigenlijk zijn gebruikt. In dit geval is er sprake van een overtreding van de vuurwerkwet en vervalt elke vorm van garantie en aansprakelijkheid

  Indien u na het controleren van bovenstaande checklist nog altijd van mening bent dat u toch recht heeft op een garantieclaim kunt u via het formulier aan de rechterzijde van deze pagina een aanvraag indienen. Geef hierbij aan dat het een garantie-claim betreft. Graag ontvangen wij daarbij zoveel mogelijk informatie (plaats van handeling, achtergrondinformatie, etc. etc.). Indien uw garantie-claim ontvankelijk wordt verklaart dan zullen wij spoedig contact met u opnemen.