Verhoging verzendkosten

Vaak krijgen wij de vraag waarom “de verzendkosten” zo hoog zijn bij Fakkels.com (bedragen maximaal 7 euro). Welnu het is u wellicht niet ontgaan: Op 1 augustus 2014 hebben vrijwel alle Nederlandse koeriers en,- postbedrijven wederom de tarieven voor verzendingen omhoog gebracht. Dit is niet de eerste keer. In de afgelopen drie jaar zijn voor ons de kosten voor verzending met 40% gestegen. Onze effectieve prijs voor verzendingen bedraagt per pakket sinds 1 augustus ongeveer 13 euro. De prijsopbouw is ongeveer als volgt:

  • 9 euro pakketzegel
  • 2 euro kleinmateriaal
  • 2 euro voorrijkosten

Wij zijn echter van mening dat u geen 13 euro verzendkosten kan betalen voor een product van 7 euro. In de praktijk hebben wij dan ook de prijs voor u als klant aangepast en smeren wij de verzendkosten uit over alle bestellingen. Hoe groter de bestelling, hoe lager de verzendkosten. Echter met de meest recente verhoging is het voor ons ook eigenlijk niet langer mogelijk om tegen het huidige starttarief van 7 euro te blijven verzenden. Hoe vervelend wij dit ook vinden en hoe graag wij u ook tegemoet willen komen in de verzendkosten is het volgens ons niet langer de bedoeling dat we op kleine bestellingen geld moeten toeleggen. De komende periode gaan we dan ook een wijziging in de verzendtarieven doorvoeren. Wij zullen u hier uitgebreider over informeren in de volgende nieuwsbrief.

Wij vragen u in elk geval op voorhand voor enig begrip.