- 20%

SOLAS Drijvend rooksignaal

 19,95 incl. BTW

Verkrijgbaar in de kleuren:

Groene Rookpot Oranje Rookpot

-
+
Artikelnummer: FDF.VULCAN Categorieën: , ,

Beschrijving

Het SOLAS drijvende rooksignaal heeft verschillende soorten namen in de volksmond. Je moet daarbij denken aan namen als ‘rookbom’. Toch is dit niet helemaal goed. Een drijvend rooksignaal is veel meer dan een rookbom. Deze speciale uitvoering van het T3 rooksignaal is SOLAS gekeurd. Dat wil zeggen dat het rooksignaal onder de meest barre omstandigheden gebruikt kan worden, na ontsteking kan het rooksignaal in het water gegooid worden waar het al drijvend zijn locatie zal weergeven. Een dikke oranje rookproductie zorgt ervoor dat locatiebepaling bij daglicht nog nooit zo eenvoudig was. Het SOLAS drijvend rooksignaal is daarmee letterlijk de rookbom onder de noodsignalen!

Solas 74/96 – CE gekeurd rooksignaal

SOLAS signalen zijn ontwikkeld en gekeurd volgens de regels van Maritieme Autoriteit Solas 74/96. Uiteraard zijn ze ook CE gekeurd.  Je kunt dit noodsignaal ten eerste gebruiken op vaartuigen. Ten tweede zijn ze uiteraard ook geschikt voor doeleinden op het land. Het SOLAS keurmerk garandeert dat dit type signaal waterdicht is.

Dat wil zeggen dat water geen invloed heeft op de werking van het product! Het drijvende rooksignaal heeft een werkzame duur van grofweg 120 tot 180 seconden. SOLAS drijvende signalen zijn alleen verkrijgbaar in de kleur oranje, omdat dit de standaard is in de scheepsvaart.

Handleiding

Net zoals onze andere producten kan je deze signalen ontsteken met een makkelijke ontsteking. Meer informatie over het ontsteken van noodsignalen op onze uitlegpagina: handleidingen en achtergronden. Daarnaast hebben wij voor ieder product van fakkels.com een video met handleiding. Deze video’s kan je vinden op onze productenpagina.

Rookbom - SOLAS Drijvend Rooksignaal

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “SOLAS Drijvend rooksignaal” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat niet mag ontbreken in je tassie…