VULCAN Drijvend rooksignaal (SOLAS) (180 sec.)

 25,00

Het SOLAS Drijvend rooksignaal is van het merk FDF Nautica uit de VULCAN lijn. Dit is de allergrootste variant van een rookpot die we verkopen. Deze rookbom is een drijvend noodsignaal dat in het water gegooid kan worden na de ontsteking. De totale rookproductie is ongeveer 1500 m2 en de brandduur is +/- 180 seconden.

Onze verzendkosten bedragen € 7,95 per bestelling binnen Nederland. Pakketten worden met een speciale koerier verzonden en twee keer op locatie aangeboden. Bestellingen vanaf € 75 euro worden gratis verzonden!

-
+
Artikelnummer: FDF.VULCAN Categorieën: , , Tag:

Beschrijving

Het SOLAS drijvende rooksignaal heeft verschillende soorten namen in de volksmond. Je moet daarbij denken aan namen als ‘rookbom’. Toch is dit niet helemaal goed. Een drijvend rooksignaal is veel meer dan een rookbom. Deze speciale uitvoering van het T3 rooksignaal is SOLAS gekeurd. Dat wil zeggen dat het rooksignaal onder de meest barre omstandigheden gebruikt kan worden, na ontsteking kan het rooksignaal in het water gegooid worden waar het al drijvend zijn locatie zal weergeven. Een dikke oranje rookproductie zorgt ervoor dat locatiebepaling bij daglicht nog nooit zo eenvoudig was. Het SOLAS drijvend rooksignaal is daarmee letterlijk de rookbom onder de noodsignalen!

Solas 74/96 – CE gekeurd rooksignaal

Deze signalen zijn ontwikkeld en gekeurd volgens de regels van Maritieme Autoriteit Solas 74/96. Uiteraard zijn ze ook CE gekeurd.  Je kunt dit noodsignaal ten eerste gebruiken op vaartuigen. Ten tweede zijn ze uiteraard ook geschikt voor doeleinden op het land. Het SOLAS keurmerk garandeert dat dit type signaal waterdicht is.

Dat wil zeggen dat water geen invloed heeft op de werking van het product! Het drijvende rooksignaal heeft een werkzame duur van grofweg 120 tot 180 seconden. SOLAS drijvende signalen zijn alleen verkrijgbaar in de kleur oranje, omdat dit de standaard is in de scheepsvaart.

Handleiding

Net zoals onze andere producten kan je deze signalen ontsteken met een makkelijke ontsteking. Meer informatie over het ontsteken van noodsignalen op onze uitlegpagina: handleidingen en achtergronden. Daarnaast hebben wij voor ieder product van fakkels.com een video met handleiding. Deze video’s kan je vinden op onze productenpagina.

Rookbom - SOLAS Drijvend Rooksignaal

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Wat niet mag ontbreken in je tassie…