SOLAS Uitschuifbaar Signaal

 9,00 incl. BTW

Deze noodsignalen wordt veel gebruikt in de watersport en de scheepvaart. Aanvankelijk werd dit type signaal in de volksmond ook wel een ‘scheepssignaal’ genoemd.

Verkrijgbaar in de kleuren:

Rode SOLAS flare Witte SOLAS flare

-
+
Artikelnummer: FDF.TUBE Categorieën: , , ,

Beschrijving

Deze noodsignalen wordt veel gebruikt in de watersport en de scheepvaart. Aanvankelijk werd dit type signaal in de volksmond ook wel een ‘scheepssignaal’ genoemd. Dit vanwege het SOLAS Maritiem keurmerk. Het enige verschil tussen dit type handstakelsignaal en de standaard SOLAS handstakelsignalen is het feit dat hij compacter is wegens een ‘uitschuif’-constructie. Dit heeft als voordeel dat hij eenvoudiger mee te nemen is (qua ruimte) en een bijkomend voordeel: het handvat is steviger en vele malen groter dan het standaard SOLAS handstakelsignaal. Het signaal brandt iets feller dan het standaard handstakelsignaal. Met een lichtsterke van 10.000 candela ben je op duizenden meters afstand duidelijk zichtbaar! Tegelijkertijd geeft dit type signaal ook nog eens een enorme hoeveelheid witte rook. Deze rook zorgt voor nog meer zichtbaarheid. Het SOLAS signaal brandt 60 seconden.

Solas 74/96 – CE gekeurd Noodsignaal

SOLAS signalen zijn ontwikkeld en gekeurd volgens de regels van Maritieme Autoriteit Solas 74/96. Uiteraard zijn ze ook CE gekeurd.  Je kunt dit noodsignaal ten eerste gebruiken op vaartuigen. Ten tweede zijn ze uiteraard ook geschikt voor doeleinden op het land. Het SOLAS keurmerk garandeert dat dit type signaal waterdicht is.

Dat wil zeggen dat het signaal zelfs onder water gebruikt kan worden! Ook dit noodsignaal is vervaardigd uit een buis gevuld met een pyrotechnische sas. In deze sas zitten metaalpoeders. Deze poeders zorgen voor een brandduur van 60 seconden. Daardoor ontstaat een lichtsterkte van 13.000 candela in diverse kleuren. Deze kleuren zorgen ervoor dat u altijd herkenbaar bent in welke situatie dan ook! Deze variant van het noodsignaal is verkrijgbaar in de volgende kleuren:

  • Rood
  • Wit

Ter illustratie: De standaard kleur voor noodsituaties is rood. Om botsingen op zee te voorkomen gebruikt men witte signalen.

Handleiding

Net zoals onze andere producten kan je deze signalen ontsteken met een makkelijke ontsteking. Meer informatie over het ontsteken van noodsignalen op onze uitlegpagina: handleidingen en achtergronden. Daarnaast hebben wij voor ieder product van fakkels.com een video met handleiding. Deze video’s kan je vinden op onze productenpagina.

Noodsignaal, Noodsignalen, SOLAS handstakelsignaal

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “SOLAS Uitschuifbaar Signaal” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat niet mag ontbreken in je tassie…

SOLAS Drijvend rooksignaal

 19,95 incl. BTW