ELIOS Uitschuifbaar Noodsignaal (SOLAS)

 9,00

Dit uitschuifbare handstakelsignaal is van het wereldberoemde merk FDF Nautica uit de ELIOS serie. Deze noodsignalen wordt veel gebruikt in de watersport en de scheepvaart. Aanvankelijk werd dit type signaal in de volksmond ook wel een ‘scheepsfakkel’ genoemd omdat dit product is bedacht en ontwikkelt voor noodsituaties op het water, het is o.a. waterdicht en voldoet ook aan de strenge SOLAS kwaliteits keurmerk voor nautische producten.

Voordeelbundels ELIOS Uitschuifbaar (SOLAS)

 5 st.   € 42,75    € 8,55 p/s bekijk
 10 st.   € 81,00    € 8,10 p/s bekijk
 25 st.   € 191,25    € 7,65 p/s bekijk
 50 st.   € 337,50    € 6,75 p/s bekijk

Onze verzendkosten bedragen € 7,95 per bestelling binnen Nederland. Pakketten worden met een speciale koerier verzonden en twee keer op locatie aangeboden. Bestellingen vanaf € 75 euro worden gratis verzonden!

-
+
Artikelnummer: FDF.TUBE Categorieën: , , , Tag:

Beschrijving

Deze noodsignalen wordt veel gebruikt in de watersport en de scheepvaart. Aanvankelijk werd dit type signaal in de volksmond ook wel een ‘scheepssignaal’ genoemd. Dit vanwege het SOLAS Maritiem keurmerk. Het enige verschil tussen dit type handstakelsignaal en de standaard SOLAS handstakelsignalen is het feit dat hij compacter is wegens een ‘uitschuif’-constructie. Dit heeft als voordeel dat hij eenvoudiger mee te nemen is (qua ruimte) en een bijkomend voordeel: het handvat is steviger en vele malen groter dan het standaard SOLAS handstakelsignaal. Het signaal brandt iets feller dan het standaard handstakelsignaal. Met een lichtsterke van 10.000 candela ben je op duizenden meters afstand duidelijk zichtbaar! Tegelijkertijd geeft dit type signaal ook nog eens een enorme hoeveelheid witte rook. Deze rook zorgt voor nog meer zichtbaarheid. Het SOLAS signaal brandt 60 seconden.

Solas 74/96 – CE gekeurd Noodsignaal

SOLAS signalen zijn ontwikkeld en gekeurd volgens de regels van Maritieme Autoriteit Solas 74/96. Uiteraard zijn ze ook CE gekeurd.  Je kunt dit noodsignaal ten eerste gebruiken op vaartuigen. Ten tweede zijn ze uiteraard ook geschikt voor doeleinden op het land. Het SOLAS keurmerk garandeert dat dit type signaal waterdicht is.

Dat wil zeggen dat het signaal zelfs onder water gebruikt kan worden! Ook dit noodsignaal is vervaardigd uit een buis gevuld met een pyrotechnische sas. In deze sas zitten metaalpoeders. Deze poeders zorgen voor een brandduur van 60 seconden. Daardoor ontstaat een lichtsterkte van 13.000 candela in diverse kleuren. Deze kleuren zorgen ervoor dat u altijd herkenbaar bent in welke situatie dan ook! Deze variant van het noodsignaal is verkrijgbaar in de volgende kleuren:

  • Rood
  • Wit

Ter illustratie: De standaard kleur voor noodsituaties is rood. Om botsingen op zee te voorkomen gebruikt men witte signalen.

Handleiding

Net zoals onze andere producten kan je deze signalen ontsteken met een makkelijke ontsteking. Meer informatie over het ontsteken van noodsignalen op onze uitlegpagina: handleidingen en achtergronden. Daarnaast hebben wij voor ieder product van fakkels.com een video met handleiding. Deze video’s kan je vinden op onze productenpagina.

Noodsignaal, Noodsignalen, SOLAS handstakelsignaal

2 beoordelingen voor ELIOS Uitschuifbaar Noodsignaal (SOLAS)

  1. Gerrit (geverifieerde eigenaar)

    Een duidelijke uitleg van deze noodsignaal, ik was enorm verbaasd van de impact van deze noodsignaal!

  2. MauriceK (geverifieerde eigenaar)

    Fijn om deze op het water bij je te hebben, ik had bijna een botsing maar gelukkig had ik deze op zak. Thanks!

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Wat niet mag ontbreken in je tassie…

Set van 5: ELIOS Uitschuifbaar, Handstakelsignalen (SOLAS)

Oorspronkelijke prijs was: € 45,00.Huidige prijs is: € 42,75.

Set van 50: ELIOS Uitschuifbaar, Handstakelsignalen (SOLAS)

Oorspronkelijke prijs was: € 450,00.Huidige prijs is: € 337,50.

Set van 25: ELIOS Uitschuifbaar, Handstakelsignalen (SOLAS)

Oorspronkelijke prijs was: € 225,00.Huidige prijs is: € 191,25.

Set van 10: ELIOS Uitschuifbaar, Handstakelsignalen (SOLAS)

Oorspronkelijke prijs was: € 90,00.Huidige prijs is: € 81,00.